praktijk slochteren. Praktijk Nieuws 2011
Praktijk Nieuws 2011

 

 

2 december 2011

 

Fysiotherapie en uw zorgverzekering in 2012
Zorgverzekeraars en media scheppen verwarring over fysiotherapievergoeding 2012

Er blijkt veel verwarring te heersen over het effect van de nieuwe regeringsplannen voor wat betreft vergoeding van fysiotherapie. Veel mensen denken dat ze volgend jaar zelf moeten betalen. Op de websites van een aantal zorgverzekeraars en in krantenartikelen lijkt het inderdaad alsof de eerste 20 behandelingen fysiotherapie voor eigen rekening zijn.

Dit is nadrukkelijk niet het geval. De verandering in 2012 betreft alleen de behandelingen op een zogenaamde chronische indicatie. Op www.defysiotherapeut.com vindt u een lijst met deze aandoeningen. Let wel niet elke chronische klacht staat vermeld in de lijst van Borst. Natuurlijk kan uw fysiotherapeut u daarover informeren.

Bij behandeling van een aandoening die voorkomt op de “lijst van Borst” werden dit jaar de eerste 12 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering. In het geval van niet of niet voldoende aanvullende verzekering waren deze eerste 12 voor eigen rekening. De nieuwe regering verhoogt in 2012 die eerste 12 nu naar de eerste 20 behandelingen. Na die eerste 20 behandelingen wordt de rest van de kosten vergoed uit de basis verzekering.Dit is de enige, maar voor sommige patiënten ingrijpende verandering in de fysiotherapievergoedingen.

Let wel;
De kosten, die vanuit het basispakket verzekerd zijn en door de fysiotherapeut bij uw verzekeraar in rekening worden gebracht, zijn wel van invloed op uw verplicht eigen risico van € 220,-.

Bent u goed verzekerd voor fysiotherapie?
Voor veel mensen is het zeer belangrijk om goed verzekerd te zijn voor fysiotherapie. Zorgvuldigheid loont in uw keuze van de aanvullende verzekering. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, soms een maximumbedrag. Enkele polissen kennen geen beperkingen. Dit betekent dat uw kosten voor fysiotherapie onbeperkt worden vergoed als ze medisch noodzakelijk zijn. Bekijk hoe de vergoeding van fysiotherapie in de polissen van de verschillende zorgverzekeraars is opgenomen of informeer bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt fysiotherapie 100%.

Overstappen

U mag elk jaar per 1 januari overstappen naar een andere zorgverzekeraar. U dient daarvoor uiterlijk 31 december 2011 uw huidige verzekering op te zeggen. Voor 1 februari 2012 moet u zich vervolgens bij een nieuwe verzekeraar te hebben aangemeld. Dan bent u (met terugwerkende kracht) vanaf 1 januari 2012 verzekerd bij uw nieuwe verzekeraar.


Aandachtspunten bij overstappen:

- Vraag na of uw nieuwe verzekeraar de medicijnen, hulpmiddelen of andere zorg die u gebruikt, vergoedt. Doe dit voordat u zich aanmeldt.

- Ga na of deze zorgverzekeraar voor uw situatie met voldoende zorgaanbieders contracten heeft afgesloten. Zijn er contracten met zorgaanbieders waar u nu gebruik van maakt?

- Wilt u een aanvullende verzekering (of tandartsverzekering) afsluiten? Ga dan na of u hiervoor zonder meer geaccepteerd wordt. Als er een gezondheidsverklaring gevraagd wordt, is de kans groot dat de zorgverzekeraar niet iedereen accepteert.

- Vergelijk zorgverzekeraars. Kijk voor meer polisinformatie bijvoorbeeld op: www.kiesbeter.nl of www.independer.nl/zorgverzekering . Vooral voor de aanvullende verzekering zijn de verschillen in premie en dekking groot.


F.M.T. de Woldstreek
Hoofdweg 83
9621AD SLOCHTEREN
0598-421816
www.fmtslochteren.nl

 

24 november 2011

 

ziektenkosten verzekering 2012

 

 

27 oktober 2011

 

fmt_core_stability_training

 

Reinesta is begonnen met Core stability training; een training met oefenballen, voor mensen met rugklachten, bekkenklachten, houdings-stress klachten.

Op woensdagochtend in Hellum van 10.15 – 11.15 uur.

 

U kunt zich aanmelden via uw behandelend fysiotherapeut of bij de secretaresse.

 

Heeft u nog vragen belt u gerust, op maandag,dinsdag,donderdag of vrijdag van 8.30-11.30uur.

 

 

14 oktober 2011

 

Vanaf heden nu ook werkzaam in onze praktijk;

 

Ronald Groeneveld manueel therapeut

 

 

29 september 2011

 

Geboren; zoon van Jan en Cornelia

 

Wouter Pieter Ian

 

eboortekaartje

 

5 juli 2011

 

Vanaf 11 juli zal er in onze praktijk een invalster zijn voor de vakantie's.

Haar naam is Reinesta Mier.

Reinesta is fysiotherapeut.

 

30 mei 2011

 

Paulien geslaagd

 

28 april 2011

 

Van 2 mei tot 8 juli zal er een stagiaire in de praktijk meelopen.

 

Haar naam is Nynke Braaksma en ze is 4e jaars fysiotherapeutstudent.

 

 

21 februari 2011

 

Kidz 2 Move:


De vrijdaggroep van 16.00-17.00 uur begint vol te raken. Daarom is er per februari 2011 een nieuwe kidz 2 move groep bijgekomen op maandagmiddag van 16.00-17.00 uur.

 

 

© 2016 F.M.T. de Woldstreek